Kaapeli-Coronet

No niih, nyt Coronet Espoossa ja vaihetaas kieli taas suomeksi, kun kerran Suomessa ollaan. Chrysler 300 meni vaihdossa ja nyt sytkytellään B-bodyllä taas kerran.

Kyseessä ehta Suomi-auto ja tullut uutena Nokian Kaapelitehtaan johtajalle alkuvuodesta 1971. Auto katsastettu ylivuotisena mutta ihan uutena tullut tänne. Mutta mikä parasta, niin auton scheduled production date fender tagissa on sama, kuin minun syntymäpäivä, joten tässä sitä taas mennään. Tämä on jo toinen auto tuolla 403 SPD koodilla ja eka kärry oli Challenger T/A (löytyy kategoriasta 3470 SixPack).

Auto on siis 1970 Dodge Coronet 440 ja ihan 4D tolppa… eka 4D ja tolppa meikäläisen harrastepeleissä, joten uusia tuulia. Moottori on orggis numbers match 318 ja laatikko TF904. Eka 318 motti myöskin meikäläisellä, joten uusia tuulia myös sen suhteen. Joku tässä vaan viehättää… tuo auton ilme on kuin suoraan Autot-leffasta. Usein tuosta keulasta on myös sanottu, että sitä joko vihaa tai sitten rakastaa. Ensimmäinen muistikuva ´70 Coronetista on Riihimäeltä 80-luvun alusta. Naapurilla oli musta ´70 Coronet ja kovasti sitä korjaili aina pihalla ja autotallissa… nyt en vaan muista oliko siinä neljä ovea.

Tämä auto on seissyt aikoinaan 20 vuotta tallissa ja se ilmeisesti on ollut tämän auton pelastus, että säilynyt täysin orggis-kuntoisena. 80-luvullahan nämä on varmaan pääsääntöisesti uhrattu korinvaihto-projekteihin ja vaihtuneet Challengereiksi tms. Sisusta ja pellit ovat kuin tehtaan linjalta. Pari repeämää kankaassa mutta uusi orggis-kangas jo tilattu ja viedään sitten verhoilijalle. Mitään muuta tälle ei oikeestan tartte tehdä, joten sytkytelläänpä sitten vaan menemään. Alusta on ruostesuojattu ja massattu viimeisen päälle, joten tällä aiotaan sytkytellä myös talvella… nastarenkaat on jo hakusessa!

Lisää tarinaa myöhemmin… tässä muutamat kuvat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: