Historiikkia…

Keskustelin ensimmäisen omistajan pojan kanssa ja sain taustoitusta auton ensi vaiheista. Coronet tosiaan tullut työsuhdeautoksi ja uutena tullut export-mallina Autokeskus Oy:lle myyntiin. Ensimmäinen Coronetin omistaja oli autonvaihtoaikeissa ja vanha Chevrolet Chevelle Malibu sai lähteä. Autokeskus tarjosi sitten jo valmiina olevaa Cornettia ja kaupat siitä syntyi eli omistaja ei sinällään päässyt vaikuttamaan värivalintoihin tai optioihin. Coronet on rekisteröity alkuvuodesta 1971 eli jonkin aikaa se on ilmeisesti seissyt autoliikkeessä olettaen, että auto valmistunut keväällä 1970 ja sitten laivattu Suomeen Autokeskukselle… kyllä siinä varmaan muutama kuukausi on mennyt, ennenkuin auto on ollut Suomessa.

Coronet olikin sitten ensimmäisen omistajan omistuksessa yli 25 vuotta. Omistaja jäi eläkkeelle 1977 ja lunasti sitten auton itselleen eläkepäivien ratoksi. Autolla tehtiin keski-euroopan matkoja asuntovaunulla ja Ahvenanmaallakin karavaanattiin usein. “Eläkepäivillään” Coronet oli talvet aina kaapelitehtaan tallissa ja keväällä lumien sulattua otettiin taas esille… tämä selittää auton hämmästyttävän hyvän kunnon. Omistajan kuoltua auto myytiin vuoden 1998 aikana, koska jälkikasvulla ei ollut oikein tilaa auton säilytykseen. Myynti tapahtui perinteisesti lehti-ilmoituksella amerikanauto-lehdessä ja menikin kaupaksi heti… hintaluokka ollut n. 20 000 markkaa.

Historian havinaa on myös meneillään olevassa verhoiluprojektissa… orggis-kankaat jo hieman ratkeilleet saumojen kohdalta ja värikin on päässyt haalistumaan 45 vuoden aikana, mutta muutoin itse penkki ja pehmusteet priimakunnossa. Siskoni verhoilee parasta-aikaa penkkejä ja loppuviikosta varmaan alkaa näiden suhteen olla jo valmista. Tilasin jenkeistä ihan alkuperäistä kangasta, joten priimaa tuleen sitten näidenkin suhteen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: